Θεραπείες Προσώπου

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής της πόλης, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα, την ενυδάτωση και την γήρανση του δέρματος, για αυτό το λόγο η περιποίηση του θα πρέπει να γίνεται συχνά για να διατηρείται η επιδερμίδα νεανική και λαμπερή.

Ο τύπος δέρματος, οι ανάγκες του , η ηλικία είναι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Βαθύς Καθαρισμός

Διαμαντοθεραπεία

Θεραπεία Βαθιάς Ενυδάτωσης

Φυτικό Peeling

Θεραπεία με AHA

Θεραπεία ακμής

Microneedling

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις πιο βασικές θεραπείες περιποίησης και αφορά όλες τις ηλικίες.

Στόχος της θεραπείας είναι η απομάκρυνση ρύπων, τα νεκρά κύτταρα και την περίσσεια σμήγματος.

Πολύ συχνά αποτελεί και το πρώτο βήμα σε ένα πλάνο θεραπειών, ιδίως σε περιπτώσεις ακμής.

Όταν ο βαθύς καθαρισμός δεν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι πόροι φράζουν και η λιπαρότητα αρχίζει να διαχέεται στην κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την ανταλλαγή νερού και οξυγόνου με την ατμόσφαιρα

H διάρκεια της θεραπείας διαρκεί περίπου 2 με 2,5 ώρες, ανάλογα και με τον τύπο του δέρματος και το πόσο έντονα είναι τα προβλήματα.

Βήματα:

 1. Ντεμακιγιάζ.
 2. Εφαρμογή Peeling ή Δερμοαπόξεσης.
 3. Χρήση ατμού για την διάνοιξη των πόρων.
 4. Διάνοιξη πόρων και φαγέσωρων υπό άσηπτες συνθήκες.
 5. Εφαρμογή υψίσυχνων ρευμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αντισηψία της περιοχής και να γίνει επαναφορά των φυσιολογικών λειτουργιών του δέρματος και το pH.
 6. Χειρομάλαξη
 7. Εφαρμογή μάσκας ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου.
 8. Τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας και αντηλιακού.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιείται ο βαθύς καθαρισμός εξαρτάται από τον τύπο ου δέρματος. Με βάση αυτό το δεδομένο προκύπτουν:

 • Κανονικό δέρμα: 1 φορά το χρόνο.
 • Μικτό δέρμα: 2 με 3 φορές το χρόνο
 • Ξηρό δέρμα: 1 με 2 χρόνια
 • Λιπαρό δέρμα: Κάθε 3 μήνες
 • Ακνεικό δέρμα: Κάθε μήνα μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή.

Ακολουθεί ένας ήπιος δερματικός ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, ο οποίος παρέρχεται μέσα στην επόμενη ώρα.

Για 24 ώρες θα πρέπει να αποφευχθούν τα έντονα σπορ, η χρήση μακιγιάζ, η θεραπείες με Laser ή έντονα Peelings.

Πολύ προσοχή στην καθαριότητα της περιοχής.

Σημαντικός είναι ο καθαρισμός του δέρματος πρωί και βράδυ. Το πρωί για να επαλειφθούν οι τοξίνες που εκκρίνει το δέρμα κατά την διάρκεια της νύχτας και το βράδυ για να απομακρυνθούν οι ρύποι  της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ.

Δύο εβδομάδες μετά τον βαθύ καθαρισμό, οι εσωτερικές λειτουργίες όπως η οξυγόνωση, η ενυδάτωση κλπ βελτιώνονται αισθητά, ενώ το δέρμα αποκτά την λάμψη που του έλειπε.

70 ευρώ – Διαρκεια: 90 λεπτά

PHYTOMER

Η Phytomer ιδρύθηκε το 1972. Είναι μια οικογένεια με πάθος που βρίσκεται στη Γαλλία, μεταξύ της γραφικής πόλης του St. Malo και του παγκοσμίως φημισμένου Mont Saint-Michel. Στα εργαστήρια της, δημιουργεί αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κυριαρχεί σε κάθε στάδιο: από την ανακάλυψη του δραστικου συστατικού έως την Παρασκευή του τελικού προϊόντος. Είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στη θαλάσσια Βιοτεχνολογία. Οι ερευνητές της είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που καλλιεργούν τη θάλασσα μέσα στα εργαστήρια ώστε να ενισχύσει την ικανότητα της να μεταμορφώνει το δέρμα. Η Phytomer δίνει ζωή στα πιο αγνά, υψηλής απόδοσης θαλάσσια συστατικά. Αυτή η επιστημονική επίτευξη είναι η εγγύηση του εκπληκτικού επιπέδου αποτελεσματικότητα και αισθαντικότητας.

Είναι μία μη επεμβατική θεραπεία με ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται μια ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή από το διαμάντι η οποία κυλά πάνω στην επιδερμίδα για απολέπιση και για να απομακρύνει απαλά  το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας.

Με την μέθοδο της διαμαντοθεραπείας κινητοποιούνται εξειδικευμένα κύτταρα της επιδερμίδας, που ονομάζονται ινοβλάστες και παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητων για την νεανικότητα του δέρματος

Μπορεί να εφαρμοστεί σε θεραπείες λάμψης, βαθύ καθαρισμού, απολέπιση προσώπου και θεραπεία για την καταπολέμηση τωω ουλών της ακμής.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με το δέρμα να είναι λαμπερό, φωτεινό και απαλό.

50 ευρώ μόνο διαμαντοθεραπεία  – Διάρκεια: 1 ώρα

Το δέρμα μας αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος μας. Παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όπως και οι διατροφικές μας συνήθειες, το κάπνισμα και το στρες μπορούν να το επηρεάσουν. Οι ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από τους παραπάνω παράγοντες προκαλούν γήρανση του δέρματος, απορρόφηση της υγρασίας των κυττάρων, τραχιά υφή και την απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Η θεραπεία ενυδάτωσης βασίζεται σε μία ολοκληρωμένη αποκατάσταση της επιδερμίδας. Τα ενυδατικά συστατικά που εμπεριέχονται στις κρέμες, σε ορούς και στις μάσκες που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία τρέφουν και ενυδατώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Για την καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών διαλυμάτων γίνεται η χρήση ιοντοφόρεσης ή microneedling.

50 ευρώ – Διάρκεια: 1 ώρα

PHYTOMER

Η Phytomer ιδρύθηκε το 1972. Είναι μια οικογένεια με πάθος που βρίσκεται στη Γαλλία, μεταξύ της γραφικής πόλης του St. Malo και του παγκοσμίως φημισμένου Mont Saint-Michel. Στα εργαστήρια της, δημιουργεί αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κυριαρχεί σε κάθε στάδιο: από την ανακάλυψη του δραστικου συστατικού έως την Παρασκευή του τελικού προϊόντος. Είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στη θαλάσσια Βιοτεχνολογία. Οι ερευνητές της είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που καλλιεργούν τη θάλασσα μέσα στα εργαστήρια ώστε να ενισχύσει την ικανότητα της να μεταμορφώνει το δέρμα. Η Phytomer δίνει ζωή στα πιο αγνά, υψηλής απόδοσης θαλάσσια συστατικά. Αυτή η επιστημονική επίτευξη είναι η εγγύηση του εκπληκτικού επιπέδου αποτελεσματικότητα και αισθαντικότητας.

Το φυτικό peeling περιέχει ειδικά βότανα και θαλάσσια εκχυλίσματα, δρα αντισηπτικά και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, επιτυγχάνοντας την αναγέννηση των κυττάρων. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Έτσι επιτυγχάνεται η :

 • Επαναφορά της λάμψης της επιδερμίδας
 • Η ανανέωση της επιδερμίδας
 • Η ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος
 • Η ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • Βελτίωση των λεπτών γραμμών και της ελαστικότητας τους δέρματος

Η διαδικασία ξεκινάει με το ντεμακιγιάζ. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στα επόμενα βήματα έχουν φυτικές ουσίες.

Το peeling εφαρμόζεται στο δέρμα όπου και παραμένει μερικά λεπτά με βάση τα πρωτόκολλα ανάλογα με την ανάγκη του δέρματος του κάθε πελάτη.

Ένα ήπιο τσούξιμο μπορεί να υπάρξει κατά την παραμονή του peeling στο δέρμα, το οποίο υποχωρεί με την αφαίρεση του.

Τις επόμενες μέρες υπάρχει ερυθρότητα καθώς και  μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση, ανάλογα το βάθος του φυτικού peeling και την περιοχή που εφαρμόστηκε. Η απολέπιση και η ερυθρότητα υποχωρούν μετά την 4η ημέρα.

Για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνεται χρήση αντηλιακού. Θα πρέπει να αποφεύγεται το άγγισμα, το πλύσιμο της περιοχής, η χρήση μακιγιάζ, η έντονη εφίδρωση και η χρήση ενυδατικών προϊόντων.

60 ευρώ – Διάρκεια: 1 ώρα

Η θεραπεία με οξέα φρούτων, είναι μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος. Τα οξέα φρούτων είναι μία ειδική κατηγορία οργανικών οξέων που βρίσκονται στις τροφές ( κυρίως στα φρούτα) και στο ανθρώπινο σώμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γλυκολικό οξύ (ζαχαροκάλαμο), το γαλακτικό οξύ (ξινόγαλα), το μηλικό οξύ (μήλα), και το τρυγικό οξύ (σταφύλια).

Τα οξέα φρούτων χάρη στις απελπιστικές και λευκαντικές τους ιδιότητες:  Μαλακώνουν και μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων του δέρματος.

Ανανεώνουν το δέρμα.

Αντιμετωπίζουν την ακμή και το λιπαρό δέρμα.

Αποχρωματίζουν τις μελαγχρώσεις του δέρματος.

Βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος

Βελτιώνουν τη υφή και την αίσθηση καθαριότητας του δέρματος

Γίνεται προσεκτικός καθαρισμός της επιδερμίδας.

Στη συνέχεια γίνεται εφαρμογή του Peeling στην επιθυμητή περιοχή. Ο χρόνος παραμονής του στο δέρμα είναι παράμετροι που καθορίζονται από την αισθητικό με βάση την ποιότητα της επιδερμίδας του ασθενή. Τέλος, γίνεται εξουδετέρωση του peeling και η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Για τις επόμενες μέρες 8 ημέρες θα πρέπει να αφήσουμε το δέρμα να απολεπιστεί χωρίς ενυδάτωση και μηχανικό τράβηγμα.

Για 10 ημέρες θα πρέπει να αποφευχθεί η έκθεση της περιοχής στον ήλιο.

45 ευρώ – Διάρκεια: 30 λεπτά

SKEYNDOR

Η Skeyndor ιδρύθηκε το 1966, στην Terrasa της Βαρκελώνης. Η εταιρεία διαθέτει το δικό της τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο συνεργάζεται με το εθνικό επιστημονικό κέντρο έρευνας για την εφαρμογή νέων ενεργών συστατικών, βασισμένα στο Scientific Cosmetic Concept.

Η έρευνα, ο έλεγχος των ενεργών συστατικών και οι εξελιγμένες μορφές της φόρμουλες των προϊόντων, αποτελούν την βασική αρχή των προϊόντων της Skeyndor. Σκοπός των προϊόντων είναι να προσφέρουν ορατά αποτελέσματα σε άντρες και γυναικες.

Όλα τα προϊόντα της Skeyndor είναι Δερματολογία ελεγμένα και τα αποτελέσματα τους είναι βασισμένα σε κλινικές μελέτες. Όσο τα προϊόντα όσο και οι συσκευασίες της είναι και αυτές σχεδιασμένες από το τμήμα Έρευνας της εταιρείας.

Η Skeyndor έχει ξεχωρίσει για την καινοτομία, για την μοντέρνα και υψηλής ποιότητας σειρές προϊόντων της.

Η ακμή είναι  μια δερματική πάθηση που οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος.

Νεκρά  κύτταρα και σμήγμα συσσωρεύονται προκαλώντας τον φραγμό των πόρων.

Στην ακμή η ορμονική ανισορροπία των ανδρογόνων έχει ως αποτέλεσμα οι σμηγματογόνοι αδένες να υπερπαράγουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα. Οι ίδιες οι ορμόνες προκαλούν αυξημένη παραγωγή δερματικών κυττάρων που καλύπτουν τους πόρους.  Οι πόροι φράζονται με ένα μείγμα κυττάρων και σμήγματος, και έτσι μετατρέπονται σε πρόσφορο έδαφος για την αναπαραγωγή βακτηρίων που προκαλούν την ακμή.

Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό διάφορων ατελειών, από κόκκινα σπυράκια μέχρι και φλύκταινες ή βαθιές, επώδυνες κύστες.

Η θεραπεία ακμής αποτελεί μια προιοντική  θεραπεία για την απάλυνση των εμφανών συμπτωμάτων της ακμής. Η διαδικασία ξεκινάει με το ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια εφαρμόζονται προϊόντα, όπως κρέμες, μάσκες και οροί ειδικά για τον έλεγχο της λιπαρότητας, την μείωση της φλεγμονής και την ενυδάτωση του δέρματος.

Χρειάζεται προσοχή να μην ακουμπάτε με τα χέρια σας την περιοχή και να γίνεται χρήση καθαρών λευκών ειδών. Απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού.

60 ευρώ – Διάρκεια: 1 ώρα

PHYTOMER

Η Phytomer ιδρύθηκε το 1972. Είναι μια οικογένεια με πάθος που βρίσκεται στη Γαλλία, μεταξύ της γραφικής πόλης του St. Malo και του παγκοσμίως φημισμένου Mont Saint-Michel. Στα εργαστήρια της, δημιουργεί αποκλειστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κυριαρχεί σε κάθε στάδιο: από την ανακάλυψη του δραστικου συστατικού έως την Παρασκευή του τελικού προϊόντος. Είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στη θαλάσσια Βιοτεχνολογία. Οι ερευνητές της είναι οι πρώτοι παγκοσμίως που καλλιεργούν τη θάλασσα μέσα στα εργαστήρια ώστε να ενισχύσει την ικανότητα της να μεταμορφώνει το δέρμα. Η Phytomer δίνει ζωή στα πιο αγνά, υψηλής απόδοσης θαλάσσια συστατικά. Αυτή η επιστημονική επίτευξη είναι η εγγύηση του εκπληκτικού επιπέδου αποτελεσματικότητα και αισθαντικότητας.

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που πραγματοποιείται με τη χρήση μια συσκευής που έχει μικροσκοπικές βελόνες ή με τη χρήση ενός roller με μικροσκοπικές βελόνες. Οι μικροσκοπικές βελόνες και στις δύο περιπτώσεις προκαλούν έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, ενεργοποιώντας παράγοντες που προκαλούν την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης όπως των πολλαπλασιασμό των κυττάρων

Το αποτέλεσμα αυτής της ενεργοποίησης  των κυττάρων είναι η αναδόμηση της επιδερμίδας, η μείωση των ρυτίδων, η αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και η βελτίωση της όψης των σημαδιών ακμής και ραγάδων καθώς και δυσχρωμιών του δέρματος.

Η θεραπεία βασίζεται στις μικροσκοπικές οπές που προκαλούν οι βελόνες στα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα.

Ως επακόλουθο της δράσης αυτής είναι η ελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων από τα αιμοπετάλια του αίματος και η ενεργοποίηση των μηχανισμών επούλωσης του δέρματος χωρίς να δημιουργείται ουλή.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στο microneedling είναι τόσο λεπτές που το δέρμα ουσιαστικά παραμένει ανέπαφο κατά την θεραπεία.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του λαιμού καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος.

Πριν την θεραπεία τοποθετείται αναισθητική κρέμα στην υπό θεραπεία περιοχή.

Η θεραπεία εφαρμόζεται στην περιοχή που μας ενδιαφέρει μέχρι να προκληθεί μια διάχυτη ερυθρότητα.

 • Σημάδια Ακμής
 • Βελτίωση εμφάνισης ουλών
 • Μείωση του βάθους των ρυτίδων και εξαφάνιση των λεπτών γραμμών.
 • Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος
 • Βελτίωση των δυσχρωμιών
 • Βελτίωση των ραγάδων
 • Βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων.

Για προληπτικούς λόγους η εφαρμογή αποφεύγεται σε περιοχές όπου υπάρχει ενεργή λοίμωξη καθώς και σε άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπου η μετάδοση τους  γίνεται μέσω του αίματος. Άτομα με διαβήτη και όσοι λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή συνιστάται να αποφεύγουν την εφαρμογή του microneedling.

Υπάρχει έντονη ερυθρότητα και μπορεί να εμφανιστεί στικτή αιμορραγία που όμως σταματά αμέσως. Οι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν από τη θεραπεία επουλώνονται μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει μέχρι 48 ώρες.

Συνιστάται η αποφυγή χρήσης καλλυντικών προϊόντων και μακιγιάζ για τις επόμενες 48 ώρες και η έκθεση στον ήλιο.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από 7 ημέρες.

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα συνιστώνται 4 με 6 συνεδρίες σε διάστημα 20 ημερών.

60 ευρώ – Διάρκεια: 70 λεπτά

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ